Лекарствата, необходими за намаляване на смъртността вследствие на сърдечно-съдови заболявания, не

...
Лекарствата, необходими за намаляване на смъртността вследствие на сърдечно-съдови заболявания, не
Коментари Харесай

Кардиолог призова за дългосрочна политика относно лекарствата за сърдечно-съдови заболявания

Лекарствата, нужни за понижаване на смъртността вследствие на сърдечно-съдови болести, не са задоволително реимбурсирани. Това сигнализира в „ Добро утро, Европа “ кардиологът доц. Борислав Ацев. Коментарът му идва седмица след новината, че 56 медикаменти за високо кръвно и болно сърце стават безвъзмездни за пациентите, като ще се поемат от Здравната каса.По думите на специалиста, списъкът с лекарства трябва да бъде повишен, само че това да е обвързано с дълготрайна политика. 

" Необходима е в действителност една здравна политика, която да не е единствено политически ПР, да бъде учредена на разбора за какво българинът умира от сърдечно-съдови болести най-вече от цяла Европа. И каква част от лекарствената политика и от реимбурсацията играе роля в този развой ", прикани доцент Ацев.

" Списъкът би трябвало да се уголемява въз основата на една дълготрайна политика, в течение на няколко години, в които да се знае, че избрани медикаменти на всеки стадий ще бъдат реимбурсирани, и то въз основата на разбор ", счита той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР